Ett år går fort när man har kul

Nu sitter jag på tåget hem tillsammans med Eric och vi har varit i Stockholm och firat våran ettårsdag. Har varit en mysig liten tripp. Framför allt så har det varit ett väldigt roligt år, att ha fått spenderat ett helt år tillsammans med Eric har varit helt otroligt <3
 

Jag är den första i Sverige

Som de flesta redan vet så blev jag sjuk för ett år sedan och jag trodde allt var bra, hade dåliga lungor och fick beskedet först att jag fick dyka.
Jag valde att göra en extra undersökning inför min Egypten resa då jag verkligen ville vara säker på att jag fick dyka  och även kolla upp om jag hade utvecklat någon slags astma då jag har svårt att andas i vissa situationer.
Svaret på detta kom när jag var i Egypten, dock var det dyrt att svara i telefonen så dom fick ringa mamma, fredag kväll den 9/12 så ringde mamma till mig och berättade.
Jag är väldigt sjuk tydligen, har då "luftbubblor" i lungorna, den ena är 5cm stor! Och dessa kapslar som när jag var sjuk var fyllda med var som nu då är fyllda med luft, min vävnad inne i lungan finns nästan inte kvar längre utan det är dessa kapslar som just nu håller ihop min lunga, vilket gör att om någon utav dessa luftbubblor skulle sprängas skulle jag inte kunna andas (tänk dig bubbelplast, dom är hårda, den pluppar inte men luften försvinner och den kan även pluppa och så smäller den) lite så är dessa, luften kommer förhoppningsvis att pysa ut av sig själv och kroppen kommer bygga upp nya vävnader, vilket sjukhuset hoppas på att kroppen ska göra av sig själv Men det kan också bli att dom bara spräng (vilket dom skulle göra vid trycket av att dyka eller vid att bestiga berg).
Jag är då den första i Sverige som har fått det här, och har även en av Sveriges sämsta lungor (lite coolt ändå). De fick ringa till en doktor som har gått i pension så att han skulle ta en koll på mina röntgen bilder för dom har aldrig sätt något sådan tidigare och de hoppades på att han skulle ha lite mer koll...
Hans bedömning var att de inte ska göra några ingrepp än, utan att försöka låta kroppen sköta det själv så om det inte har blivit bättre om ett år så ska de försöka lista ut ett sett att göra en operation på och då ta bort dessa kapslar.
Men i nuläget vet dom inte vad dom ska göra utan bara låta det få gå och hoppas på att kroppen löser det själv. Vilket jag verkligen hoppas på att min kropp vill göra, och för tillfället vet dom heller inte hur det ska gå med träning och sådant då de inte vet om det är bra för lungorna eller inte, men att vara den första i Sverige med detta och ha några av de sämsta lungorna i Sverige är ju faktiskt lite coolt, haha.
Men den 4 januari ska jag in till sjukhuset igen och göra massa nya prover och mitt liv framöver kommer innehålla en massa läkarbesök då dom måste ha stenkoll på att lungorna inte blir sämre. Så får väl se vad 2017 har att erbjuda.

Det övriga dagarna

Ja som sagt, de senaste dagarna så har jag och Madde bara tagit det lungt och solat, vi var iväg på en snorkeltur, vilket var väldigt kul, fick se lite olika sorters fiskar, sköldpaddor och stingrockor. Super kul. Vi hittade även en väldigt mysig restaurang som vi gick till varje kväll, tog några drinkar och åt god mat. På dagen så låg vi mest bara på stranden och tog det lungt. Skönt att göra det ibland och bara ha semester och inte stressa utan bara chilla. Ska bli tråkigt att behöva åka här ifrån, har haft det väldigt bra. Skönt och varmt har det varit. Men allt roligt har sitt slut.